+40.256.249.900       contact@hotelsavoytimisoara.ro

Cazare la Timișoara, vin austriecii!

cazare la Timisoaraturisti cauta spatii de cazare la Timisoara

O știre în secțiunea de cazare și turism în România, apărută într-una din publicațiile online altfel serioase, ar trebui să ne dea peste cap, căci, așa cum reiese din articol, fantasticul număr de 1.000 de austrieci vor veni de sărbători în România! Cifra este prezentată așa, ca un trofeu-dovadă al revigorării industriei hoteliere și turismului românesc deși, dacă stau bine și mă socot, numai autorul articolului știe vreo 30 de austrieci care vin la Timișoara de Crăciun. Foști colegi, plecați pe vremea tiranului și odiosului patriot, dar nah, tot austrieci se cheamă că sunt…

Acești austrieci (pe care-i cunosc eu) nu vor fi însă ahtiați să cutreiere șoselele patriei, iar după cum îi cunosc vor merge la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, vor bea un vin fiert în Piața Operei (ei tot cu numele acesta o știu) și nu vor avea nevoie de nicio cazare la niciun hotel. Asta ca să fie limpede cum e cu turismul făcut de austriecii proslăviți de mitici.

Motivele de a fi turist în Timișoara

Lăsând gluma la o parte, adevărul este că Timișoara a devenit unul dintre orașele cele mai căutate pentru city-break sau sejururi de afaceri, indiferent de naționalitatea oaspeților. Iar din acest punct de vedere, spațiile de cazare din Timișoara vor fi din ce în ce mai ocupate. După cum remarcă și un „travel writer” feminin pentru Huffington Post, respectiv Ioana Budeanu, când scrie despre perspectivele turistice ale Timișoarei în lumina titlului de Capitală Culturală Europeană 2021.

Zăbovim puțin asupra articolului din Hufington Post și remarcăm că vorbind despre frumusețile din apropierea Timișoarei este menționată și deja celebra Cascadă de la Bigăr. O omisiune pe care i-o înțelegem Ioanei este aceea că nu pomenește nimic despre spațiile de cazare din Valea Almăjului, ca atare (bănuim) turiștii vor fi sfătuiți să caute tot la Timișoara un hotel, o cameră pentru cel puțin o noapte de cazare.

Mai mult, dacă vorbim și noi despre turismul din zona Banat ar trebui să informăm cititorii și despre Lacul Dracului din Cheile Nerei, cu aceeași mențiune referitoare la cazare: lipsa spațiilor. Mai mult, singura pensiune cu condiții acceptabile din zonă a ars în urmă cu câteva zile. Despre Lacul Dracului am putea spune că acesta poate fi vizitat și într-o zi frumoasă de iarnă, dar numai dacă optați pentru cazare la Timișoara și vă riscați mașina prin valea Almăjului.

Spațiile de cazare, sursa de venit a orașului

Vom încheia acest text prin a observa și a evidenția concluzia unei cunoscute publicații, și anume aceea că Timișoara construiește spații de cazare, iar în acest fel asigură locuri de muncă pentru aproximativ 7.000 de angajați. Este rezultatul unei analize făcute de cei de la „Ziarul Financiar”, care scriu că industria turismului, comerțul și construcțiile sunt piloni de dezvoltare ale celor mai mari cinci orașe din România.

Să finalizăm articolul și să spunem că referindu-ne la construirea spațiilor de cazare, vorbim nu doar despre hoteluri ci și despre pensiuni și ansamblurile din zonele rezidențiale destinate diverșilor angajatori. Este vorba despre spațiile de cazare pentru personalul propriu al investitorilor din marile companii internaționale prezente în zonă.