baner hotel savoy timisoara

Cel mai bun restaurant

Clasificarea de cel mai bun restaurant din lume are la origine, desigur, o motivatie comerciala, publicitara si s-a acordat in 2015 unui restaurant din Spania. Premiul pentru cel mai bun restaurant din Timisoara inca nu a fost atribuit, desi ne-ar face placere sa va spunem ca este la noi in vitrina. Si chiar daca nu exista (inca) un asemenea premiu, va asiguram ca la Hotel Savoy veti avea parte de o experienta culinara deosebita, veti constata singuri ca suntem printre cele mai bune restaurante din Timisoara.

premiu cel mai bun restaurantRevenind la cel mai bun restaurant din lume, acesta este acordat in 2015 unui local din Spania, respectiv „El Celler de Can Roca” din orasul Girona. Restaurantul apartine fratilor Joan, Josep si Jordi Roca si merita sa amintim ca ei au mai castigat titlul acesta in urma cu doi ani. Premiul de cel mai bun restaurant se acorda de publicatia engleza „Restaurant Magazine” si in anul 2015 a fost cea de-a 13-a sa editie.

Este discutabil daca fratii Roca sunt chiar proprietarii celui mai bun restaurant din lume, cu siguranta insa ca sunt foarte inventivi si foarte buni bucatari, spiritul lor comercial fiind deosebit de competitiv din marea masa de restaurante ale turismului mondial. Dealtfel, premiul britanic a generat si o miscare de protest, numita „Ocupy 50 best” care contesta modul de jurizare, pe cei care sunt in juriu si totodata criteriile de acordare a premiului pentru cel mai bun restaurant.

Fratii Roca au doar 55 de locuri la mese intr-un oras care numara mai putin de 100.000 de locuitori dar se afla intr-o zona turistica de renume. Girona este asezata la aproape 100 de km de Barcelona iar localitatea a fost fondata de vechii iberici, romanii au construit aici mai tarziu un oras. Deci, turismul fiind foarte dezvoltat, este de la sine inteles ca acest restaurant a avut parte de o publicitate deosebita. Daca ne uitam insa in urma cu un an, premiul pentru cel mai bun restaurant a fost obtinut de „Noma”, un local ce se afla intr-un fost depozit pescaresc din Copenhaga si care anul acesta se afla „doar” pe locul trei! Sa spunem ca Noma a detinut totusi, de patru ori pana acum trofeul acordat celui mai bun restaurant din lume!

Al doilea loc a fost trimis in acest an catre „Osteria Franciscana” din Modena, Italia. Acest restaurant este celebru prin bucatarul sau sef, respectiv Massimo Bottura, care a scris o carte intitulata „Sa nu ai incredere niciodata intr-un bucatar italian slabanog!”. Evident, o chestiune de marketing, caci cine in zilele noastre isi mai doreste cu adevarat sa fie un grasan cu bucile pline de grasime!?

Dupa cum se vede, dincolo de probabilele calitati gastronomice nemaipomenite ale master-cefilor, bucatari cu renume din cele trei restaurante citate mai inainte, se afla si o imensa lupta pe teritoriul marketingului. Fratii Roca si-au inchis anul trecut restaurantul si au plecat sa cutreiere lumea prin toata America de Nord si de Sud, in cautarea radacinilor bucatariei comune. Cei de la Noma, experti adevarati in pregatitul pestelui, s-au mutat anul acesta pentru cinci sapatamani in Japonia, idee care a prins foarte bine la japonezi. Iar chef-ul de la Modena face pe grozavul cu cartea lui de macaronar...

Cel mai bun restaurant, titlul, se acorda dupa cum se vede si pe criterii comerciale. La noi, la restaurantul de la Hotel Savoy Timisoara, titlul ar avea sanse sa ajunga si pe baza unei motivatii gastronomice, pe baza felului in care sunteti serviti, a amabilitatii si a atmosferei. Noi suntem doar printre cele mai bune restaurante din Timisoara, astazi, dar cine stie, poate intr-o zi...


buton rezervare    buton


buton e-mail    facebook    google+ si Hotel Savoy Timisoara
TripAdviser Hotel Savoy Timisoara


timisoara de vizitat



View Larger Map

Imagini - Hotel Savoy Timisoara