+40.256.249.900       contact@hotelsavoytimisoara.ro

De ce Hotel Savoy, de ce la Timișoara…

hotel savoy timisoara

Turismul românesc este în schimbare. În România vin tot mai mulți turiști, iar printre locurile lor preferate se află și Timișoara. Spuneam deja de anul trecut că Timișoara este o destinație favorită a celor care adoră turismul de week-end. Dar la noi, la Hotel Savoy, vă garantăm că și în timpul săptămânii este din ce în ce mai greu să găsești un pat, iar dacă nu folosiți formularul de rezervare online, ca să obțineți o cameră vă trebuie și puțin noroc.

La Timișoara, mai mult decât în altă parte, serviciile hoteliere cunosc o dezvoltare spectaculoasă, iar asta se întâmplă și datorită faptului că orașul este puternic ancorat în zona business.

Citește: De ce să fii turist la Timișoara

Mai mulți turiști; fiecare vrea un hotel mai bun

Așadar, serviciile hoteliere sunt deja mult mai solicitate, mult mai căutate și în consecință mult mai analizate. Institutul Național de Statistică (INS) publica la începutul lui septembrie informația interesantă cum că, în România, deja în prima jumătate a anului s-au cazat cu 11% mai mulți turiști decât anul trecut. Puteți citi sau descărca integral acest document.

camera hotel savoy timisoara

Acest lucru înseamnă o „presiune” în plus pe fiecare unitate de cazare, pe fiecare hotel, totul pentru pentru atragerea și menținerea clienților. De fapt, competiția în turism și călătoriile de business tocmai acest lucru înseamnă: hoteluri mai bune, servicii mai bune!

Nu discutăm acum despre ajutorul dat de stat în acest sens, căci infrastructura hotelieră este eminamente privată în România, dar la cea conexă (drumurile, serviciile medicale, sistemul legislativ și imaginea externă a țării) Guvernul României ar putea să facă infinit mai multe.

Să ne mulțumim, deocamdată, că Hotel Savoy din Timișoara este o destinație preferată a oamenilor de afaceri, a turiștilor, a simplilor călători.

Cât cheltuie un turist în Timișoara

Este foarte greu de dat un răspuns la această întrebare, opinăm însă că doar pentru cazarea la hotel se plătește cam la fel ca în oricare altă parte a lumii. Desigur, și în privința serviciilor hoteliere din Timișoara lucrurile se subordonează aceleiași sintagme: cât plătești, atât primești!

Iată că INS a publicat și cea mai recentă cercetare statistică referitor la cât cheltuie un turist în România, situația care este adapatată însă nerezidenților. Nu facem acum o analiză în detaliu, dacă se cheltuie mult sau puțin, și ce mâncare se comandă cel mai mult la restaurantele din România.

sala de conferinta Hotel SavoyReținem că un nerezident chetuie în România cam 2500 de lei, aici incluzându-i pe toți cei care au intrat în țara noastră în 2016. Dacă studiem puțin documentul vom observa că principalul motiv pentru care vin străinii în România este cel legat de afaceri, târguri, expoziții… iar ca atare și cheltuielile acestora sunt adiacente, sectorul de business aducând deci mai mult de jumătate din banii intrați în țară în acest fel, respectiv 53%.

Diferența celor care-și petrec un sejur în România este reprezentată de cei cu călătorii în scop particular, confirmând încă o dată, ceea ce sugeram și mai sus, că turismul românesc este încă tributar celui din zona de business. Concluziile statistice (vă lăsăm plăcerea să studiați documentul) indică însă și o orientare de strategie a mangerilor de spații de cazare, hoteliere în general, și anume aceea că oaspeții lor se pliază după un anumit model.

Firescul reprezintă, în acest caz, o ofertă serioasă de servicii alăturate celor de cazare propriu-zise, respectiv conexiune internet, fitness, saună, săli de conferințe… Adică exact genul pe care-l reprezentăm noi, cei de la Hotel Savoy.