Fitness si sauna la Hotel Savoy Timisoara

sala fitness

Fitness si sauna

Hotel Savoy Timisoara ofera sala de fitness si sauna, acestea fiind doua atractii permanente ale turistilor. Pentru a va mentine în forma si a alunga stresul cotidian, la hotel vi se pun la dispozitie aceste locuri ideale pentru o relaxare sanatoasa sau pentru un exercitiu fizic.

Sauna uscata  are cel putin 1000 de ani de istorie in spate. Se spune ca sauna provine din Finlanda. Dupa ce in anii '20 sportivii finlandezi si-au adus cu ei sauna la olimpiada, aceasta s-a extins cu rapiditate. Sauna este o modalitate de relaxare si terapie practicata din cele mai vechi timpuri de foarte multe popoare: nativii americani se relaxau prin ceea ce se numeste astazi ‘sweat lodge’, turcii au ‘hammam’-ul, romanii aveau ‘thermae’-le, aztecii si mayasii – ‘temescalli’, evreii practica ‘Shvitz’-ul, iar japonezii – ‘Mushi-Buro’. Cu toate acestea, finlandezii sunt cei care au “brevetat” baile de caldura si aburi si le-au popularizat în societatea contemporana. Si la noi "baia de sudoare" si-a castigat rapid multi adepti, iar randurile lor se largesc continuu.

Sauna este realizata din lemn. In interiorul cabinei se aseaza un incalzitor electric acoperit cu pietre menit sa pastreze temperatura constanta. Un termostat extern regleaza temperatura, in timp ce un termometru si un higrometru intern masoara temperatura si umiditatea. In sauna temperatura ajunge la 80-90C si umiditate de 10-15%. Umiditatea poate fi crescuta stropind usor cu apa pietrele incinse.

Beneficiile saunei uscate sunt numeroase si vizeaza mai multe domenii.
Sauna dilateaza porii, curatandu-i in profunzime.
Relaxarea fizica si mentala este un beneficiu adiacent al saunei. Caldura are rolul de a relaxa muschii si, prin urmare, sauna este deosebit de recomandata dupa un antrenament fitness intensiv.
Transpiratia indusa va elimina toxinele din organism. Cu cat vei bea mai multa apa in timpul sedintei de sauna, cu atat vei transpira mai mult si vei elimina mai multe toxine.


buton rezervare    buton


buton e-mail    facebook    google+ si Hotel Savoy Timisoara
TripAdviser Hotel Savoy Timisoara


timisoara de vizitatView Larger Map

Imagini - fitness si sauna