Oktoberfest la Timisoara

01-oktoberfest-timisoara

Afisul Oktoberfest Timisoara 2015

De astăzi și până pe 4 octombrie va avea loc la Timișoara cea de-a doua ediție a Oktoberfest Timișoara. Copia cunoscutei sărbători din Munchen se va derula aici timp de 11 zile, vreme în care vor curge „râuri de bere” în parcarea de la Iulius Mall unde vor avea loc toate distracțiile de anul acesta.

Organizatorii, Clubul de Afaceri German din România, Primăria și Iulius Mall au pregătit un cort care acoperă o suprafață de 3.200 metri pătrați și în care se pare că vor încăpea cam 4.500 de oameni.

Oktoberfestul timișorean are ambiția de a monopoliza, cel puțin pentru câteva zile, toate energiile amatoare de chef și suc de orzoaică și hamei din Timișoara și nu numai. După câte am aflat vor fi spectacole cam în fiecare zi, se va alege o Miss și un Mister, va cânta muzica și se vor mânca foarte mulți cârnați. De bere nu mai spun.

Berea va fi livrată în mod evident de Timișoreana și probabil că prețurile la halbă vor fi între 4.5 și 9 lei. Rămâne de văzut. Apoi, muzică (și) nemțească adusă direct de la mama ei de acasă, respectiv formațiile „Melody for U” și „Rocky 5”. Și alte surprize…

Deci, ce poate fi mai plăcut decât să vii la Timișoara, să stai o zi, să bei o bere, apoi să te întorci pe jos acasă, adică la hotel, adică la noi, la Savoy!? Două zile! După doi vine trei…

Ștefan Bănică în turneu la Timișoara

stefan-banica-la-timisoaraStefan Banica va sustine un concert la Timișoara, aflăm de pe site-ul său oficial. Evenimentul va avea loc în data de 11 noiembrie și va avea loc la Filarmonica Banatul, timp suficient să vă cumpărați bilete și să faceți o rezervare la Hotel Savoy Timișoara. Apropo, la Filarmonica Banatul ajungeți în cinci minute de mers pe jos de la hotelul nostru.

Concertul lui Ștefan Bănică de la Timișoara face parte dintr-un turneu național în opt orașe din țară desfășurat sub denumirea de „Gură, taci!” Concertul face parte din promovarea unui proiect mai mare pe care Ștefan Bănică spune că l-a demarat împreună cu Ha Ha Ha Production si Media Pro Music. Cântecul omonim a fost lansat deja și a fost intens promovat până acum pe FaceBook.

Ne așteptăm ca în cadrul turneului despre care aminteam Ștefan Bănică să lanseze și alte surprize fanilor săi, care nici la Timișoara nu sunt puțini.

Papanasi cu sos de vanilie si gem de afine

papanasiAzi m-am gandit sa va spun o reteta traditionala, simpla si cu rezultat delicios! Papanasi! La Restaurantul de la Hotel Savoy Timisoara devenit un deliciu si va invitam. Iata care este rețeta de preparare.

Avem nevoie de ingredientele:

  • branza dulce de vaci 500 gr
  • faina 250gr
  • oua 2 buc
  • zahar 80 gr
  • zahar vanilat 2 pliculețe
  • bircabonat 2 gr
  • coaja de lamie 5 gr
  • ulei

Pentru sos ne trebuie:

  • lapte 500 ml
  • baton de vanilie 0,005 g
  • zahar vanilat 2 plicuețe
  • zahar 100g
  • amidon 0,020g

Mod de preparare

Branza de vaci se amesteca cu faina, oua, zahar, bircabonat, coaja de lamaie, sare. Din aceasta compozitie se modeleaza papanasi in forma rotunda si dupa aceia se prajesc in ulei.

Pentru sos se pune laptele cu vanilia si zaharul la fiert, separat se amesteca amidonul cu galbenusurile si putin lapte rece, dupa care se pune peste laptele cald si se amesteca pana se ingroasa.

Papanasi se servesc calzi cu sosul deasupra.

Să ne scrieți cum v-au ieșit! Apoi, veniti din nou la noi la restaurant, faceti comparatia…

Luciana

Piept de pui umplut cu praz si sos de branza

piept-pui-praz

reteta de la restaurant Savoy Timisoara

La restaurantul Savoy se solicita foarte mult „Pieptul de pui, umplut cu praz si sos de branza”. Aceasta deoarece are o savoare deosebită. Prazul este o legumă foarte gustoasă, iar cu dulceaţa ei vă va cuceri. Garantat!

Ingrediente pentru 4 portii:

  • piept de pui dezosat -4 buc
  • praz – 400 g
  • unt – 0,050 g
  • branza de burduf -200g
  • smantana de gatit -350g
  • marar -0,050g
  • sare – 0,010 g ( dupa gust )
  • piper alb – 0,005g
  • lapte – 150 ml
  • faina – 0,50 gr

Mod de preparare

Umplutura: Curatam prazul de prima foaie si il taiem in bucati de 1 cm.

Intr-o tigaie punem unt, adaugam prazul, iar cand acesta s-a rumenit adaugam smantana, sare si piper, mai lasam 2 min pe foc. Intre timp incalzim cuptorul.

Pieptul de pui se spala bine si se sterge cu prosoape de hartie,se taie pe jumatate si se bate bine in mijloc, se pune umplutura de praz si se ruleaza. Ruloul se pune intr-o tava si se ține la cuptor 20 de min la 180 grade.

Intre timp se pregateste sosul de branza. Se pune untul intr-o tigaie la foc mic si se incorporeaza in el faina, adauga pe rand laptele, amestecand constant pana cand sosul este ca un fluid. Lasa-l sa fiarba pentru 5 minute, apoi adauga branza. Amesteca pana cand branza s-a inmuiat complet si s-a dizolvat complet, la sfarsit adaugam piper, sare si marar.

Pieptul de pui se taie felii in momentul servirii si se acopera cu sos de branza.

Se serveste cald.

Pofta buna si veniti la Restaurant Savoy.

reteta prezentata de Luciana Luca

Muschiuleț de porc a la chef

muschiulet-porc

Un meniu de restaurant care se respecta va fi intotdeauna muschiuletul de porc. Va aratam cum se face, cel putin asa il pregatim noi pentru oaspetii restaurantului.

Ingrediente:

  • muschi de porc – 0,720
  • prune uscate 16 buc
  • caise confiate 8 buc
  • ulei 0,100 ml
  • sos de coniac
  • garnitura :ciuperci champignon
  • rizotto
  • crochete de cartofi

Muschiuletul de porc se fasoneaza, se indeparteaza pielitele si se sectioneaza longitudinal pastrand unul dintre capete lipit, se bate utilizand latul cutitului si se condimenteaza. » Read more

Piept de rață „Savoy”

Piept-rata-restaurant-savoy

piept de rata preparat ca la restaurantul Savoy

Din când în când Luciana, maestra noastra bucatar de la restaurant ne răsfață cu niște bunătăți…

Astăzi ne învață cum să pregătim pieptul de rață, așa cum îl putem servi dealtfel și la Hotel Restaurant Savoy. Deci, pentru asta avem nevoie de

  • piept de rata 1kg
  • muschi de vita 200 gr
  • ulei de masline 50 ml
  • sare
  • piper

se poate servi cu diverse garnituri :

  • risotto
  • legume sote
  • crochete de cartofi
  • para fiarta in vin

Modul de preparare

Pieptul de rață se spală și se curăță după care se face un buzunar. Se condimentează, se umple cu muschiuleț de vită prealabil tras la tigaie, apoi pieptul de rață se crestează și se rumenește pe ambele părți 2-3 min. Se pune la cuptor 5-6 min la 200 grade. Pieptul de rață trebule să fie roze. Cand este gata se feliaza si se serveste cu un sos de coniac.

Poftă bună și dacă nu vă iese veniți la Savoy! Vi-l facem noi așa cum doar la restaurantul nostru se poate mânca…

Rețete de bucătărie deosebite

bucatari-restaurant-savoy

Luciana si Doina

În curând, bucătăresele noastre dragi vor începe să vă împrătășească din secretele lor. Vă vor prezenta cum se fac câteva din bucatele servite la Hotel Restaurant Savoy.

Este, dacă vreți, o invitație să le faceți acasă la dvs. și apoi să veniți la noi la restaurant, faceți comparație cum v-au ieșit.

Vă așteptăm!

1 3 4 5