Cele mai scumpe camere de hotel

CNN travel a făcut o selecţie a celor mai scumpe apartamente de hotel din lume. Le-a selectat într-un clasament şi le-a dat publicităţii, probabil că însăşi includerea lor în acest clasament a fost o sursă de fonduri obţinute din publicitate.

Vă redăm şi noi, mai jos, această selecţie exotică a celor mai scumpe camere de hotel şi ne gândim că sunteţi printre cei 1% dintre clienţii care au nevoie de aşa ceva.

Revista chiar aşa şi spunea că mai puţin de 1% din cei care folosesc serviciile hoteliere au apelat la asemenea servicii cu preţuri exorbitante.

intercontinental-hong-kong

Nocturnă cu Terasa Hoetl Intercontinental Hong Kong

15. apartament la Hotel Intercontinental din Hong Kong şi costă 13.715 dolari pentru o noapte.

La aceşti bani aveţi accesul la o terasă de aproximativ 700 metri pătraţi cu vedere panoramică a portului Victoria.

Evident că aveţi o bucătărie proprie, dacă vă aduceţi şi bucătarul personal să poată prepara meniul dvs special, jacuzzi, birou şi multe alte facilităţi.

Vă mai puteţi plimba cu limuzina, la alegere dintre Phantom VI Rolls Royce, Bentley sau Mercedes.

14. Apartamentele Sultanului din Palatul Kempinski – Istanbul. 15.332 dolari/noapte. Palatul a fost inițial construit din lemn în secolul XVI ca reşedinţa pentru sultanii imperiului. A fost reamenajat şi refăcut din marmură pentru Sultanul Abdulaziz în 1857, iar acum este un hotel de cinci stele. Are toate serviciile: un bazin superb, barca și servicii de elicopter și un mic dejun tip bufet. Închipuiţi-vă ce se poate servi acolo…

13. Hotel Ritz-Carlton, Moscova, 18.000 dolari pe noapte. De la ferestrele lui puteţi vedea Kremlinul, Piaţa Roşie… Are încălzire prin pardoseală, se spune că este perfect pentru iernile de la Moscova.

burj-al-arab12. Burj Al Arab – Dubai, 18.716 dolari/noapte. Credeaţi că este cel mai scump? Doar locul 12, însă este preţul de pornire. Aici nu există noţiunea de cameră de hotel. Totuşi, se spune că există hoteluri de lux şi Burj Al Arab.

11. Four seasons, Hotel Royal George V, Paris, 24.550 dolari. Se remarcă prin bogăţia şi luxul oferit de artă din secolele XVIII-XIX, cu candelabre magnifice, oglinzi de cristal…

10. Royal Towers, Hotel Atlantis, Bahamas, 25.000 dolari. Apartamentul are 10 camere, canapele cu tapiţerie cusută în firte de aur şi oaspeţilor le stă la dispoziţie un majordom. Permanent!

9. Hotel Ritz-Carlton, Tokyo, 26.300 dolari. Eset situat în cel mai înalt zgârie-nori din capitala niponă. Are vedere spre Palatul Imperial, Dealurile Roppongi şi Muntele Fuji.

8. Villa La Cupola, Westin Excelsior, Roma, 30.000 dolari. Remarcabil la aceste apartamente este aerul de lux inspirat din Roma Antică. Sau cum se zice… aici este la dolce vita!

hotel-cala-di-volpe-sardinia

cama aşa arată terasa la Cala di Volpe

7. Apartamnentele prezidentiale din Hotel Cala Di Volpe, Sardinia, 32.736 dolari. orice s-ar zice, italienii ştiu să ofere lux şi ştiu să ceară bani pentru asta. Aveţi la dispoziţie o pivniţă de vinuri, probabil că nu puteţi bea cât este acolo.

6. Hotel Grand Resort Lagonissi, Atena, 34.356 dolari. Hotelul nu este destinat oamenilor de rând, cu certitudine nu este pentru grecii care ies în stradă datorită austerităţii. Aici, oaspeţii au la dispoziţie un bucătar şi un pianist…

5. Hugh Hefner Sky Villa Palms Resort, Las Vegas, 35.487 dolari. Aici totul a fost proiectat de însuşi marele Hef, fondatorul Playboy. Printre atracţii se află evident o piscină pentru orgii amplasată pe terasă de 800 metri pătraţi. Iepuraşii nu sunt incluşi în preţ!

4. Apartamentel Penthouse de la Hotel Martinez, Cannes, 35.700 dolari. Foarteprobabil că aici se vinde cel mai bine renumele staţiunii, pentru că alştfel nu este nimic deosebit. Plajă privată, saună, pian, bar… şi toate celelalte obişnuite la hotelurile de lux.

3. Apartamentul Ty Warner, Hotel Fourseasons New York, 41.836 dolari. Are 400 de metri pătraţi şi este ideea designerului Peter Marino. De la ferestrele acestui apartament vezi tot Manhattan-ul sub tine. Ţesături cu platină şi aur, grădină Zen atât în interior cât şi la exterior, antrenor de fitness personal, terapeut, şofer privat…

2. Apartament prezidenţial, Hotel Raj Palace, Jaipur, India, 45.000 dolari. Este o fostă reşedinţă de maharajah şi are o suprafaţă de aproximativ 1.500 de metri pătraţi. Apartamentul este considerat a fi cel mai mare de acest gen din Asia, are patru etaje şi este puternic decorat cu frunze de aur, manoperă în stuc şi fildeş. Terasă privată şi vedere panoramică spre „oraşul roz” este dotat chiar şi cu un mic muzeu pentru clipe de relaxare şi meditaţie. Cine ar pleca de aici!?

President-Wilson-hotelpwilson.com-inline1. Apartamentul penthouse din Hotel President Wilson din Geneva este cel mai scump din lume şi coostă cam 65.000 dolari pe noapte. Este destinat cu predilecţie pentru şefii de stat, beneficiind de cele mai sofisticate măsuri de siguranţă printre care geamurile anti-glonţ sunt chestiuni minore. Vedre spre Lacul Geneva şi Mont Blanc, sală de fitness proprie, pian, sală de conferinţe proprie, lift exclusiv… Totul este să fii şef de stat sau să fie cineva-n stare să achite nota de plată…

Probabil că după ce aţi lecturat preţurile serviciilor hoteliere de mai sus aveţi deja o altă idee despre ce înseamnă să fii oligarh sau contributor al Top Forbes. Oricum, Hotel Savoy Timisoara vă aşteaptă la alte preţuri şi vă oferă un alt tip de servicii, mai accesibile pământenilor…