De ce sa fii turist la Timisoara

Una dintre cele mai mari provocări ale agentiilor de turism pe plan mondial este captarea fiecărei zile libere pe care o are un potential client, iar pentru asta agentiile de marketing cauta solutii, mereu si mereu…. Desigur ca si sa fii turist la Timisoara ar putea fi o mare provocare, chiar numai pentru un sfarsit de saptamana si ne face placere sa reamintim ca, anul trecut, Timisoara a fost declarata al doilea cel mai cautat oras din Romania pentru city-break. Ce ii aduce pe turisti aici? Probabil ca aerul cu totul si cu totul deosebit, strazile incarcate de istorie, oamenii.

Dar mai intai sa facem o scurta definitie a termenului de city-break. Este cu siguranta cea mai mare inovatie a ultimilor ani in turismul si marketingul de pe plan mondial. City break-ul este o excursie intr-un oras, derulata pe parcursul a ultimelor doua zile, dar se poate intinde chiar pe toata durata saptamanii. Termenul de city-break a aparut la inceputul anilor 2000, conform Collins Dictionaires si reprezinta de fapt o moda, un trend…

Exponentiala patrundere a notiunii in viata noastra de zi cu zi, a europenilor in mod special, a implicat dezvoltarea turismului, a facut sa apara city-breakerii si a impulsionat rezervarile online la hotel, mai mult, chiar si companiile aeriene de low cost isi datoreaza succesul termenului acesta de city-break. Si reamintim, Timisoara este reprezentativa din acest punct de vedere, chiar daca, pentru Romania, trebuie recunoscut, cea mai cautata destinatie de city-break este totusi Sighisoara.

Ce ati putea vizita la Timisoara? In primul rand, ar trebui sa stiti ca oferta de spectacole, expozitii si manifestari este intotdeauna impresionanta. Sunt perioade in care un turist ar putea fi practic coplesit de evenimente, nu ar sti unde sa meraga mai intai, la ce sa renunte si in detrimentul a ce.

In mod sigur, Timisoara atrage prin aerul sau occidental, european si totodata cosmopolit. Este un oras al premierelor, al civilizatiei si al culturii. Poate ca elemetul de referinta pentru oras este Piata Revolutiei (sau poate mai cunoscuta sub numele de Piata Operei). O descriere a acesteia o puteti citi in pagina noastra special dedicata centrului orasului.

Tot intr-un city-break la Timisoara aveti suficient timp sa va relaxati in Piata Unirii, una dintre cele mai frumoase din tara. Acum, poate mai mult ca niciodata, Piata Unirii din Timisoara e proaspata, ca dealtfel intregul centru vechi al orasului, care tocmai ce a iesit dintr-un amplu si aproape total program de reabilitare. Merita sa vedeti si Piata Libertatii cu vechea Primarie.

Puteti sa mergeti si la pas prin orasul si cartierele sale vechi. Orice ati face in oras, cu orice treburi ati fi venit, o excursie de sfarsit de sapatamana, un city-break deci, are toate sansele sa fie memorabil la Timisoara.