La ce hotel să stai cu un milion de lire…

În urmă cu câteva luni avea loc o călătorie inedită care avea buget de 1 milion de lire. Scopul ei era să se vadă câte țări se pot vizita, cât costa să te cazezi la hotel, cât să mănânci la restaurant, etc.

Se aprecia că vor fi vizitate cam 150 de țări de pe glob. Participanții erau un student chinez și un om de afaceri italian.

Despre această călătorie, care a fost considerată cea mai scumpă din lume, probbail vom mai vorbi în paginile acestui site. Să reținem însă că dacă tot este vorba de turism, de restaurant și de dormitul la hotel, cei de la „The Telegraph” au făcut o listă cu ce se poate face cu acel milion de lire. Este vorba de lire englezești, bineînțeles…

Deci, cu un milion de lire ați putea locui aproape patru ani la Hotel Savoy… în Londra! Vă informăm că la hotelul cu același nume, dar din Timișoara, ați putea locui cu siguranță mult mai multă vreme. Prețul pentru care ați putea fi gazda Hotelului Savoy englezesc sunt calculate la cea mai mică valoare de închiriere a unui apartament, respectiv cea de 750 de lire pe noapte.

Tot cu un milion de lire ați putea locui timp de 130 de ani la YHA, un fel de hotel de pe Bolsover Street din Londra. Doar că, acolo, va trebui să împărțiți camera în fiecare noapte cu câțiva „backpackers”. Ce sunt acești backpackerși? Sunt un fel de turiști low-cost, care se bazează pe atâtea bagaje câte pot duce în spate, de unde vine și denumirea de backpackers, adică rucsacuri. Respectivele camere de hotel sunt oarecum asemănătoare cu vechile priciuri de la cabanele de odinioară, care ați mai prins așa ceva, paturi supraetajate să încapă cât mai multă lume. Așa erau hotelurile și cabanele pe vremuri în România…

hotelul savoy nu din timisoara

Hotel Savoy, dar nu cel din Timisoara

O cameră la hotel YHA costă cam 47 de lire pe noapte, dar vestea bună e că proprietarii sunt dispuși la reduceri în cazul rezervării pe o perioadă mai lungă. Deci, foarte probabil, cu un milion de lire veți putea locui mai mult de 130 de ani, căci veți fi beneficiarii și a unui discount semnificativ.

Cu același milion de lire veți putea locui cam 142 de ani într-o căsuță închiriată pe plaja din Southwold din Anglia. Se subînțelege că dacă nu se întâmplă nimic în viața dvs. și în condiția ca pețurile să rămână la fel. Practic, nu e ca locuitul la hotel, veți putea închiria o „Jennie”, adică o căsuță pe plajă. Costă 170 de lire pe sezonul care durează doar șapte săptămâni.

În fine, cele de mai sus sunt câteva idei trăsnite de chletuire a milionului de lire. Ne propunem să revenim, cum am mai putea toca atâta bănet!? Desigur, tot la hotel și tot la restaurant…