Un Hotel de gheaţă cu adevărat scump…

hotel-gheata-Suedia

Iarnă fiind dar niciun strop de zăpadă, iar ştirile despre orice hotel de gheaţă sunt un deliciu, un vis o dorinţă, vă prezentăm una dintre cele mai neobişnuite idei de vacanţă. Este vorba despre Hotelul de Gheaţă din Jukkasjärvi, hotel aflat la 17 km de orăşelul Kiruna din Suedia, localitate cu o populaţie de aproximativ 18 mii de locuitori situată în apropierea Golfului Finic.

Jukkasjärvi este renumit aşadar printr-un hotel de gheaţă la vederea căruia ni se taie răsuflarea, la propriu şi la figurat. Remarcabil la acesta este însăşi modul în care sunt construite camerele. Un hotel de gheaţă absolut perosnalizabil, dacă putem spune aşa, căci fiecare client îşi va putea proiecta şi decora propriul apartament. La realizarea acestuia iau parte artişti locali în gheaţă, pe care este totuşi nefiresc să-i numim sculptori eterni căci operele lor dureză cel mult câteva luni.

Construcţia fiecărui apartament de gheaţă din hotel durează în medie două săptămâni, în funcţie de preferinţele oaspeţilor şi cât de mult dau de lucru maeştilor sculptori.

Gheaţa este luată din apa râului Torne, considerat a fi unul dintre cele mai curate din Europa. Camerele pe care le are acest hotel sunt atât de pure şi lipsite de orice element de poluare, încât lumina care trece prin gheaţă este extraordinar de curată şi limpede, materialul este perfect transparent şi fără niciun element toxic. Dealtfel, după ce se topeşte hotelul şi apa ajunge din nou în Torne, cei care au fost găzduiţi îmn “Ice Hotel” vor primi în dar sticle cu apa care a rezultat, albume de fotografii, filem video şi orice amintire posibilă…

Nici nu e de mirare că gazdele sunt foarte generoase în a dărui bucăţi fluide din hotel, căci la preţul la care a fost construit stabilimetul ar fi o ruşine să nu o facă. Preţul unei astfel de camere de gheaţă este de 140.000 de lire dar nu este condiţionat de zi sau săptămână, ci stai la hotel până se topeşte!

ice-hotel

Nunta la Ice Hotel

Desigur că, dacă ne raportăm la preţul pe care-l plăteşte un oaspete în acest hotel efemer, avem de-a face cu una dintre cele mai scumpe locaţii turistice din lume. Şi când te gândeşti că este într-adevăr un hotel rece!

Gazdele dau dovadă de un deosebit spirit comercial şi organizează nunţi în “Ice Hotel” din care mai scot probabil o mulţime de bani. Autorul acestor rânduri nu a reuşit să afle cam cât ar costa o ceremonie de nuntă într-un asemenea loc, cert este însă că există amatori. Dar cine-şi permite să plătească atâţia bani, să construiască o cameră într-un hotel de gheaţă, să plătească organizarea evenimentului, cheltuielile cu oaspeţii… probabil nu prea este din lumea noastră!