+40.256.249.900       contact@hotelsavoytimisoara.ro

Industria hotelieră și relativitatea culinară

Martin Berasategui, cel care a primit de la hotelieri titlul de cel mai bun restaurant din EuropaMartin Berasategui - maestrul bucatar dorit de fiecare proprietar de hotel din Spania sau din toată lumea

Titlul de cel mai bun restaurant din lume este, cum am mai spus, atât de subiectiv încât întotdeauna vor exista discuții în legătură cu acesta. Iar dacă vă amintiți, despre titlul acesta am mai vorbit noi și anul trecut, în paginile site-ului Hotel Savoy Timișoara. Nu merită să ne facem sânge rău că premiul nu a fost trimis în Timișoara. Data viitoare. Adică la anul. Poate…

Revenind la titlul de cel mai cel, rezultatele de anul acesta le puteți urmări în site-ul Trip Advisor, la secțiunea de cel mai bun restaurant din Europa, un titlu care (ni se spune) a fost acordat de către toți cei care au fost turiști anul acesta și cărora le-a făcut plăcere să ia la disecat cele mai bune hoteluri europene, cele mai bune restaurante. Și, ca de obicei, unde este un hotel bun, acolo e și un restaurant pe măsură. Sau cu siguranță nu e departe. Așa se fac businessurile din industria turismului.

Cel mai bun restaurant în 2016, conform clasamentului Trip Advisor este „Martin Berasategui”, din nordul Spaniei, dintr-o localitate de la țărmul Golfului Biscaya, la poalele Pirineilor și la granița cu Franța. Nu ne îndoium că se mănâncă excelent, iar cei care au votat acest restaurant au avut cu siguranță motive întemeiate.

Câștigătorul din 2015, al 10-lea în 2016!

Titlul de mai sus ar fi în stare să vă facă să credeți că obținând premiul de cel mai bun restaurant în 2015, cei de la El Celler de Can Roca, un restaurant din Spania, n-au mai făcut curat, n-au mai pregătit niciun meniu sau sunt toată ziua amețiți de bucurie, altfel nu s-ar explica decăderea lor. Adevărul este puțin altul și vi l-am sugerat deja mai sus, respectiv cel mai bun este în funcție de cine jurizează. Se iese câștigător în funcție de juriul care decide: acesta este cel mai bun! La fel se întâmplă peste tot în industria turismului, așa se stabileșete și cel mai bun hotel, cel mai exotic și o întreagă serie de alte criterii comerciale.

un restaurant celebru El Celler de Can Roca

El Celler de Can Roca

Vă reamintim că Restaurantul El Celler de Can Roca nu a fost anul trecut la prima reușită de cel mai bun restaurant, mai câștigase și cu doi ani înainte. Clasamentul a fost însă realizat de o revistă britanică de gastronomie, respectiv „Restaurant magazine”.

Cu titlu de informare, felul în care jurizează englezii a fost și este foarte contestat, au fost chiar și ceva mișcări de protest ale bucătarilor, dacă am putea să ne gândim că se poate ieși în stradă și pentru altceva decât creșterea salariilor.

Restaurantul Artist din București

O surpriză foarte plăcută ar putea fi clasarea pe locul 17 printre cele mai bune din Europa a Restaurantului Artist din București, o clasare meritorie în topul preferințelor Trip Advisor. Din păcate, se pare că acesta este acum închis. Probabil se mută într-o nouă locație sau va fi „înghițit” de vreun mare hotel.

Să mai spunem însă, că tot veni vorba de topuri, doar două cuvinte despre bucătarii din Girona, adică despre cei de la El Celler de Can Roca. Anume faptul că site-ul „The World’s 50 Best Restaurants”, o companie care se ocupă doar de restaurante și publicitate în domeniul culinar, a dat pe locul 9 pe frații Roca. Într-un clasament realizat de această dată la nivel mondial, iar înaintea spaniolilor nu se află poziționat niciun laureat de la Trip Advisor. Deh, cei de la „The World’s 50 Best Restaurants” se pare că au alte gusturi.