La pas prin Timisoara

baner hotel savoy timisoara

Lupa Capitolina

Lupoaica din TimisoaraLa cinci minute de Hotel Savoy, mergeti intr-o plimbare, puteti admira statuia Lupoaicei cu Romulus si Remus. Este un simbol al latinitatii si totodata al puterii Romei pe pamant. Daca tot sunteti cazat la Hotel Savoy ar fi pacat sa nu admirati copia celebrei Lupa Capitolina. Statuia este amplasata in Piata Victoriei cam la 100 de metri distanta de intrarea in Catedrala Mitropolitana.

Copia legendarei statui a fost daruita Timisoarei in 1926 de Primaria Romei, reprezentand perenitatea legaturilor de ginta latina. Cu titlu de informare, sa mai spuneam ca, in acelasi an, municipalitatea italiana a mai donat copii ale statuii si pentru alte cateva orase romanesti.

Simbol al apartenentei noastre la familia europeana, Lupoaica poate fi admirata si seara, ea fiind foare bine pusa in evidenta prin sistemul de iluminare. Un simbol al Timisoarei si aflat la numai cateva minute distanta de hotel.

 

Muzeul Catedralei Mitropolitane

muzeu catedralaMuzeul aflat in subsolul Catedralei Mitropolitane ofera vizitatorilor sai o exceptionala colectie de arta bisericeasca, precum si lucrari ale artistilor iconari banateni. Cele cateva sute de icoane, aoroximativ 800, pot fi admirate doar daca se formeaza mici grupuri de minim cateva persoane, muzeul avand un caracter special in acest sens.

Printre remarcabilele piese aflate aici se poate vedea „Noul Testament de la Balgrad” (1648) si „Cazania lui Varlaam” (1643). in total, Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timisoara adaposteste mai mult de 3.000 de carti bisericesti.

Scoala si biserica piarista

biserica piaristaDupa ce ati vizitat aceste obiective turistice si in ideea ca nu doriti sa va intoarceti la hotel, va recomandam sa vedeti si ceea ce am putea numi generic partea piaristica din Timisoara. Acesta este un ansamblu format in principal din Biserica Piarista si complexul scolar impunator care se afla alaturat. Remarcabil la acest grup de cladiri ridicate la inceputul secolului trecut este ca aici s-au format marile elite banatene.

Ordinul pedagocic al calugarilor piaristi, veniti in Timisoara la 1788, au reusit sa puna bazele unui invatamant deosebit de calitativ. La Scoala Piarista, actualmente liceu, invatau si cate 500 de elevi. Merita amintit ca aici s-a predat succesiv in limbile latine, germana, maghiara si romana, in functie de caracteristiceile vremii. Totusi, desi invatau elevi catolici, reformati, evrei, ortodocsi si indiferent de limba de predare, existau ore la cursuri pentru toate nationalitatile.

scoala piaristaO plimbare prin Timisoara turistica va poate delecta in mod deosebit si credem ca inca nu e cazul sa va intoarceti la hotel. Din fata liceului piarist puteti sa mergeti spre Opera, sa intrati inapoi in centrul Timisoarei sau sa o luati la pas pre Piata 700, un loc deosebit al orasului.

Sau... puteti merge spre cartierul Iosefin, unul ditre cele mai vechi pitoresti ale Timisoarei. Depinde cum stati cu timpul si cand trebuie sa va intoarceti la hotel.


buton rezervare    buton


buton e-mail    facebook    google+ si Hotel Savoy Timisoara
TripAdviser Hotel Savoy Timisoara


timisoara de vizitatView Larger Map

Imagini - Hotel Savoy Timisoara