+40.256.249.900       contact@hotelsavoytimisoara.ro

Proprietarii de hotel luați la mijloc?

hotel savoy timisoara piata unirii

Ca să fiți oaspeți la Hotel Savoy Timișoara este suficient să vă faceți o rezervare online. Considerăm că este util să reamintim acest lucru în lumina ultimelor scandaluri din lumea turismului, când într-o singură zi și-au pierdut licența aproximativ 1.300 de agenții din România, iar ca să fim sinceri nici nu ne-am fi închipuit că sunt atâtea. Cum dealtfel nu ne-am fi așteptat nici ca Autoritatea Națională pentru Turism, prin site-ul său destinat a promova hotelurile din România, căci asta este menirea instituției până la urmă, și nu să facă reclamă la spectacole cu Florin Piersic sau la cotidiene online de genul „Jurnalul Național”.

În definitiv, turismul românesc la nivel de politică de stat este încă tributar intereselor politice de grup, iar firmele particulare nu au decât să se descurce așa cum știu și cum pot.

Curățenie printre firmele de turism

În urma datelor de la nivel național obținute de la Ministerul Finanțelor, cei de la Keysfin au făcut o analiză a situației firmelor din turism, aici incluzând absolut tot ce mișcă în materie, de la hotel și pensiune și până la cel mai mic operator. Iar în urma acestor rezultate au făcut recomandări despre cum să-ți alegi agenția de turism, de unde știi care nu-ți va da țeapă! Dar, ca de obicei în România, aceste recomandări au venit abia după marile scandaluri ale verii, adică după ce oamenii s-au trezit cu vacanțe anulate și cu rezervări la hotel inexistente.

oaspeti de la hotel savoy timisoara

turisti in Timisoara

Cei de la Keysfin susțin că sunt cel puțin 30 de mari firme de turism cu probleme financiare grave, similare celor care au dat faliment în această vară. Informație preluată de marile publicații online, iar în consecință au apărut mii de sfaturi despre cum să-ți rezervi o cameră la hotel, cum știi unde mergi în vacanță, adică dacă mergi, etc…

Apoi, dacă este să fim sarcastici, nu este clar dacă ANT și-a luat datele cu firmele care au dificultăți financiare de la cei de la Keysfin sau invers, cert este că a ieșit un scandal monstru. Astfel, una din marile furnizoare de turiști și rezervări la hotel provenite din România (Christian Tour), a amenințat că dă ANT-ul în judecată pentru introducerea eronată pe lista agențiilor fără licență. Cere un milion de euro daune. Efectul a fost că ANT a scurtat (din pix?) lista agențiilor cu probleme cu vreo 250 dintr-odată. Ca-n România.

Un alt efect al circului cu licențe al agențiilor din turism este acela al retragerii Christian Tour din Asociația Națională a Patronatelor din Turism, pe motiv că aceasta nu le-ar mai reprezenta interesele. Reamintim, Chirstian Tour este al doilea cel mai mare tour-operator din România, după cifra de afaceri, respectiv 195 milioane de lei la nivelul lui 2015.

Lista neagră cu hoteluri

Federația Patronală din Turismul românesc, organism care reunește marile unități hoteliere din România, este și ea de acord cu ideea întocmirii unei liste negre a agențiilor de turism, în beneficiul turistului, felicitând ANT-ul pentru inițiativă. Mai mult, printr-un comunicat postat pe site-ul federației și preluat inclusiv de revista online HoReCa se solicită și o listă neagră a hotelurilor din România.

Se consideră că turiștii români și străini ar fi marii beneficiari ai întocmirii unei liste cu hoteluri și restaurante care nu respectă standardele de clasificare, igienă, etc…